Bulgària. Tardor balcànica.


Del 05/10/2024 al 13/10/2024
9 dies
per persona 1690 Queden places lliures
  • Del 05/10/2024
    al 13/10/2024
  • 9 dies
  • Avió
  • Mitja pensió.
  • Història
  • Arquitectura

  • GUIA FPR

  • Guia Local.

Descripció

Bulgària. Tardor balcànica.

Tancada al turisme darrere del Teló d'Acer, Bulgària és uns dels països més desconeguts d'Europa. Membre de la Unió des del 2007, avui ens podem permetre gaudir de les meravelles que aquest xicotet país balcànic ha amagat durant tants anys. Dividida en dues parts per la serralada del Balkan, que dona nom a tota la península, separada de Grècia per les magnífiques muntanyes dels Ròdope i de Romania pel Danubi, Bulgària -per la seua preservació- posseeix un patrimoni cultural i natural únic a Europa. Als poblets es viu al ritme d'altres èpoques, les Ciutats són d'un dinamisme quasi "oriental"; la seua capital Sofia, els monestirs ortodoxos i les esglésies transmeten una íntima espiritualitat. La història de les ciutats búlgares és una barreja de les cultures que han transcorregut pel país, com els tracis, els romans, els eslaus, els turcs... com a la bella Plovdiv -l'antiga Filipopolis- o la seua capital medieval Veliko Tarnovo, i com no, monuments a una independència propera en el temps, com a Shipka... Fil-per-randa vos presente un intens recorregut pel millor del país per assaborir plenament l'essència del país.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Hotel i desdejuni
  • Mitja Pensió tots el dies.
  • Guia local
  • Guia FPR
  • Itinerari en Bus
  • Entrades

No Inclou

  • Propines

Opcions

  • Habitació individual + 340 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

GUIA FPR
.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1690 € + 188 € de taxes


Programació

5 octubre. València. Sòfia.

Concentració a les 10.00h a l’aeroport de Manises. Vol València - Sòfia amb escala a Istanbul amb Turkish Airlines. Arribada a les 21.00h aprox. Trasllat a l’hotel al Centre de Sòfia. Sopar de benvinguda. 

 

6 octubre. Sòfia- Monestir de Rila- Plovdiv. 

Després de desdejunar comencem el viatge fent un Tour a peu pel centre de la capital búlgara. Anirem veient els principals indrets: la plaça del Parlament, l'església russa, la catedral Alexander Nevski etc. En acabant eixirem cap al monestir de Rila- patrimoni de la humanitat UNESCO-. El monestir és el més important i gran dels que existeixen en Bulgària, té forma de fortalesa amb dues entrades. Va ser fundat a l'inici del segle X per Ivan, un eremita. D'aquells temps queda la Torre i la cuina. Visitarem també el museu on s'exposen les Icones històriques que posseeix el monestir, així com objectes de culte i relíquies. Provarem el mateix dia les famoses mekitsi i el iogurt búlgar. Per a dinar menjarem la truita de riu a prop de Rila i que és famosa en tot el país. Després recorrem el país gaudint de la bellesa de la tardor balcànica on els boscos prenen tints grocs vermellosos i verds àcids tot un espectacle de la natura. En acabant nit a Hotel al centre de Plovdiv.

 

7 octubre. Plovdiv- Monestir de Bachkovo

Eixim des de l'hotel per fer la visita a peu de la vella Plovdiv l'antiga Filipópolis. Bellíssima i plena de cases històriques i pintoresques, carrers d'un encant absolut anirem desgranant les parts d'aquesta capital balcànica. Les muralles, el teatre romà, un dels millors conservats de l'antiguitat a Europa o les esglésies, feliços monuments replets de frescos com les esglésies de Sant Constantí i Elena o les cases museu, etc. seran punt de visita. A la vesprada visitarem el Monestir de Bachkovo a les afores de Plovdiv entre boscos plens de color. Acabarem fent una prova de vins de la zona. Tornem a dormir a Plovdiv.

 

8 octubre. Plovdiv-Kazanlak-Nessèbar.

Un nou matí per anar coneixent la fantàstica Plovdiv i per visitar allò que encara no hem vist. Després eixirem de la ciutat per anar a la vall de les Roses, famosa pel cultiu d'aquesta flor i dels derivats-sabons, colònies, cremes, etc. - es fan d'ella. És en aquesta deliciosa vall on es troba el túmul traci de Kazanlâk- patrimoni de la humanitat Unesco- i que visitarem la rèplica, ja que les pintures de l'original començaven a fer-se malbé. Continuen cap a la Mar Negra on tindrem l'hotel a la seua vora en la ciutat històrica de Nessebar.

 

9 octubre. Nessèbar-Varna.

La ciutat vella de Nessèbar és patrimoni de la humanitat. Assentament traci, colònia grega, després envaïda pels pobles bàrbars es va reconquerir per l'imperi romà d'orient formant part d'aquest durant prou segles. D'aquesta època medieval es conserva la Mitropolia i la fortalesa. Conquerida pels búlgars i posteriorment pels otomans, conserva més de quaranta-una esglésies destacant la de Sant Esteve amb meravellosos frescos. Dinarem en un restaurant típic per a més tard anar cap a Varna. Tercera ciutat més gran de Bulgària és la capital marítima del país. Farem un recorregut per conéixer-la i en acabant hotel a la ciutat.

 

10 octubre. Madara-Sveshtari-Ruse.

En acabar de desdejunar eixirem de Varna per anar a vore el famosíssim genet de Madara.- Unesco-. El túmul traci de Sveshtari -Unesco- és també famós per la seua decoració extraordinària. Ens dirigim cap al Danubi per arribar a Ruse. Aquesta vila a la vora del gran riu és coneguda com la xicoteta Viena per l'elegància dels seus carrers i edificis. Port fluvial el passejarem per acabar el dia. Hotel a Ruse.

 

11 octubre. Esglésies d’Ivanovo-Veliko Tarnovo.

Hui recorrerem uns cent kilòmetres en total per vore les esglésies rupestres d'Ivanovo que són un grup d'esglésies, capelles i monestirs tallats en les roques ben a prop de Ruse. El complex monacal deu la seua fama als frescos dels segles XIII i XIV conservats en cinc de les esglésies, considerats exemples extraordinaris de l'art búlgar medieval. Després viatjarem cap al centre del país a la fortificada Veliko Tarnovo. En la seua fortalesa Tsarevets es troba la torre de Balduí-reconstruïda- on va morir Balduí I de Flandes, efímer emperador llatí de Constantinoble. Temps lliure. Hotel al centre de la ciutat.

 

12 octubre. Veliko Tarnovo-Arbanasi-Sofia.

El matí serà per a conéixer amb els nostres guies Veliko-Tarnovo i Arbanasi. L'antiga ciutat imperial dels búlgars ha conservat i restaurat la fortalesa i les esglésies medievals. També coneixerem el mercat d'artesania. A la vesprada farem un passeig per la fantàstica Arbanassi. Les seues cases històriques són espectaculars, tot un manifest de la forma de vida dels rics mercaders que vivien en aquestes comarques. Les esglésies totes pintades al fresc són úniques. El dinar el tindrem en una casa típica, on també podrem provar l'autèntic iogurt búlgar. Eixirem cap a Sofia. Sopar i Hotel al centre de la capital.

 

13 octubre.  Al matí agafarem el vol Sofia-València.

 

HOTELS

 Sofia  Hotel Rosslyn Central Park 4*
 Plovdiv  Hotel Double Tree by Hilton 4*
 Nessebar  Aphrodite Beach Hotel 4*
 Varna  Hotel Cherno More 4*
 Ruse  Hotel Dunav Plaza, 4*
 Veliko Tarnovo  Grand Hotel Yantra, 4*

 



Visitarem